Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Μόδα: Το ανδρόγυνο στυλ στη μόδα... Ναι μεν, αλλά....

Πριν από κάποια χρόνια, ένας φίλος μου, πολύ γνωστός σχεδιαστής μόδας και gay, αλλά από τους ακομπλεξάριστους gay, που αγαπούν τις γυναίκες και θέλουν να τις βλέπουν όμορφες, μου είπε πως σταδιακά, μέσα στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, οι σχεδιαστές μόδας θα αρχίσουν να προβάλλουν αλλά και να προωθούν μέσα από τη δουλειά τους το τρίτο φύλο.
Τον ρώτησα πώς θα γίνει αυτό και μου απάντησε πως τα ρούχα, τα χτενίσματα και το μακιγιάζ θα σε κάνουν να μοιάζεις κάτι ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα. Το φύλο σου δε θα είναι ξακάθαρο. Ο λόγος; Οι περισσότεροι που ασχολούνται με τη γυναίκα, είναι gay. Αυτός λοιπόν είναι ένας τρόπος, αφού δεν μπορούν να την εξαφανίσουν, να την κάνουν ασήμαντη και να εδραιώσουν τη δική τους θέση.
Γέλασα μαζί του και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν τον πίστεψα. Δεν μπορούσα να διαννοηθώ πως μια γυναίκα, όσο αντρικά και αν ντυθεί, μπορεί να πάψει να είναι γυναίκα.
Τα χρόνια περνούσαν και έβλεπα σιγά-σιγά να γίνονται "της μόδας" σώματα υπερβολικά αδύνατα, ανορεξικά, χωρίς καμπύλες, χωρίς στήθος, χωρίς ίχνος θηλυκότητας.
Οι άντρες ''φώναζαν'' με τον τρόπο τους πως δεν ενστερνίζονταν την τάση αυτή, αλλά εμείς οι γυναίκες, απόλυτα ταγμένες στις επιταγές της μόδας, ακολουθούσαμε πιστά τις τάσεις που μας ''επέβαλλαν''.
Πέρυσι, παρακολουθώντας μια επίδειξη μόδας, ενός τεράστιου ξένου οίκου μόδας, έπαθα σοκ με το μακιγιάζ και την επιλογή προσώπων των μοντέλων. Πρόσωπα σκληρά, αγέλαστα, με έντονες αντρικές γωνίες και θεληματικά πιγούνια. Make up λευκό, σχεδόν ''πεθαμένο'', άτονα μάτια, λευκά χείλη και τεράστια σκούρα φρύδια. Μόνο με γυναίκες δεν έμοιαζαν, αλλά... ούτε με άντρες. Τότε ήρθαν στο μυαλό μου τα λόγια του φύλου σχεδιαστή.
Η φετινή μόδα με το androgynous στυλ της ήρθε να με αποτελειώσει. Παπούτσια αντρικά 100%, που αν τα πάρεις 2-3 νούμερα μεγαλύτερα, εύκολα τα φοράει και ο φίλος σου. Παπιγιόν, γραβάτες φράκα, σακάκια... τα φοράς και μυρίζεις αντρίλα από χιλιόμετρα μακριά.
Ήμαρτον κορίτσια! Ναι στη μόδα, αλλά με μέτρο. Γιατί μετά παραπονιόμαστε που δεν υπάρχουν πια 100% άντρες! Μα πώς να υπάρξουν, αφού εμείς δεν είμαστε 100% γυναίκες; Αυτούς τους έχουμε ρωτήσει τί γνώμη έχουν για εμάς;
Παρακάτω παρουσιάζουμε τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ του androgynous στυλ.
Βεβαίως και μπορείς να το υιοθετήσεις, αρκεί να μην ξεχνάς πως πάνω και κυρίως κάτω απ' όλα, είσαι γυναίκα.

ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ!!!
Αν έχεις υιοθετήσει αυτό το στυλ και αναρωτιέσαι γιατί η λίμπιντο του δικού σου δεν μπορεί να εκφραστεί, η απάντηση είναι απλή... Σε βλέπει σαν τον μικρό αμούστακο αδερφό του, που έχει πολλές ενδείξεις ότι είναι gay!
Το λάθος της επιλογής των δύο αυτών κυριών, είναι οι τιράντες και το παπιγιόν. Χωρίς αυτά, το στυλ τους θα μπορούσε να είναι στη μόδα, αλλά ταυτόχρονα sexy.

Οι τέσσερεις κυριές, μετρώντας από αριστερά, έχουν το στυλ του ''φόρεσα ότι βρήκα μπροστά μου, μέσα στη ντουλάπα του πατέρα και του αδερφού μου''.


Όχι! Έτσι απλά!


Ακόμα και το κόκκινο παπούτσι της αριστερής κυρίας, δεν είναι αρκετό για να δώσει θηλυκότητα στην εμφάνισή της. Για τη δεξιά... no comments! Η μεσαία, με άλλο παπούτσι, θα μπορούσε να περάσει ένα γυναικείο, λίγο πιο αυστηρό στυλ.
Με εξαίρεση τη δεύτερη κυρία από αριστερά, που το λοξό καπέλο και το φουλάρι αναδύουν ένα άρωμα γυναίκας, στις άλλες εμφανίσεις λέμε ΟΧΙ!


ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΝΑΙ!
Με τέτοιο αβυσσαλέο ντεκολτέ, ποιος θα τολμήσει να αμφισβητήσει τη σεξουαλικότητά σου;;;
Αυστηρά look με μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Αριστερά, ένα εντυπωσιακό φουλάρι ή τσόκερ στο λαιμό, σε συνδυασμό με μεγάλο άνοιγμα στο πουκάμισο, είναι αρκετά για να μετατρέψουν ένα κατά τα άλλα ανδρόγυνο στυλ. Στη μέση, ένα έντονο χρώμα κάνει γυναικείο ένα αντρικού στυλ κοστούμι. Δεξιά, αυστηρές μεν, γυναικείες δε, γραμμές.Το μεσάτο σακάκι, αλλάζει όλη την εικόνα.
Μέσα στη μόδα, χωρίς να κρύβει πουθενά τη θηλυκότητά της!




Χωρίς σχόλια... απλά τέλειες, η καθεμιά με το στυλ της!

Και πάλι, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά...
Αριστερά, κυριλέ σεξαπίλ, με όλη τη σημασία των λέξεων. Στη μέση, το θεατρικό στυλ σε κάνει να ξεχωρίζεις πάντα. Δεξιά, λεπτή μακριά γραβάτα, κάπρι παντελόνι και σίγουρα δε θα μοιάζεις με τον σύντροφό σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου