Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ... ΕΣΥ! ΗΛΙΑΣ ΚΟΣΣΥΒΑΣ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΕΠΙΠΛΩΝ

Τον Ηλία Κόσσυβα τον γνώρισα τυχαία, ως επαγγελματία και η αλήθεια είναι, πως τόσο η δουλειά του όσο και ο τρόπος προσέγγισης του σε αυτή, με εντυπωσίασαν.
Πίσω από τον άψογο επαγγελματισμό του όμως, κρύβεται ένας νέος γεμάτος ευγένεια, ζωντάνια, και πάθος γι' αυτό που κάνει!
Ας τον γνωρίσουμε!

ΗΛΙΑΣ ΚΟΣΣΥΒΑΣ




ΡΙΑΝΑ ΚΟΥΡΑΚΟΥ: Είσαι διακοσμητής, κατασκευαστής επίπλων και διαφόρων άλλων ιδιαίτερων δημιουργιών και παράλληλα είσαι ο ιδιοκτήτης της σελίδας "mind the art".  Ποια είναι η δραστηριοποίηση της "mind the art";
ΗΛΙΑΣ ΚΟΣΣΥΒΑΣ: Η "mind the art" είναι μια σελίδα στο facebook, όπου σύντομα θα γίνει και site, διακόσμησης και βιομηχανικού σχεδίου. Δημιουργήθηκε πρόσφατα σε μια προσπάθεια προώθησης της δουλείας μας .Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει και μια άλλη συνάδελφος, η Έλενα Λεβέντη, διακοσμήτρια και σχεδιάστρια. Σκοπός της σελίδας είναι η άμεση επικοινωνία με τον πελάτη και η επίδειξη πλούσιου φωτογραφικού υλικού από τις δουλείες μας.
 

Ρ.Κ: Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τον χώρο αυτό, της διακόσμησης και της κατασκευής;
Η.Κ: Από μικρός, θυμάμαι να περνάω ώρες ατελείωτες με τον παππού μου, στον "μαγικό" κόσμο της αποθήκης του, δημιουργώντας κατασκευές, συνήθως από ξύλο και επισκευάζοντας πράγματα. Έτσι,  μεγαλώνοντας, ήταν αναπόφευκτο να ακολουθήσω τον δρόμο της διακόσμησης και του βιομηχανικού σχεδίου.
 

 Ρ.Κ: Τί κατασκευές προτιμάς να κάνεις και ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά; 
 Η.Κ: Αγαπώ τα ανακυκλώσιμα υλικά και δουλεύω κατά βάση με αυτά. Κυρίως κατασκευάζω φωτιστικά και έπιπλα, χωρίς αυτό φυσικά να με περιορίζει.


Ρ.Κ: Στη "mind the art" τί μπορεί να βρει κάποιος; 
Η.Κ: Στη "mind the art" μπορεί κανείς να βρει ιδέες και λύσεις για την καθημερινότητα του όσο αφορά την λειτουργικότητα και την αισθητική των χώρων είτε αυτό είναι το σπίτι του είτε η επιχείρησή του, καθώς και τις υπηρεσίες μας, σε ότι αφορά το interior και το industrial design. Αποτύπωση χώρου, πρόταση, τρισδιάστατα σχέδια σε ειδικό πρόγραμμα, για την καλύτερη αντίληψη του πελάτη και φυσικά κατασκευές.

Ρ.Κ: Δημιουργείς σχέδια κατά παραγγελία ή νιώθεις πως αυτό περιορίζει την έμπνευσή σου; 
Η.Κ: Κάνω σχέδια σε συνεργασία με τον πελάτη. Ακούγοντας προσεκτικά την σκέψη του, προσπαθώ να την υλοποιήσω, αλλά όπου θεωρώ ότι πρέπει να επέμβω, προτείνω κάτι που πιθανόν ο ίδιος να μην έχει σκεφτεί. Προσπαθώ να γίνομαι η σκέψη του πελάτη, που δεν ξέρει πως να την εκφράσει.


Ρ.Κ: Πως μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου κάποιος; 
Η.Κ: Εκτός της σελίδας  "mindtheart" στο facebook, όπου μπορεί κανείς να δει μέρος της δουλείας μου και από εκεί και να επικοινωνήσει μαζί μου, μπορεί  και στο mail, mindtheart@hotmail.gr


   
Ρ.Κ: Θα μας δώσεις μία συμβουλή σχετικά με το τί πρέπει να προσέχουμε όσον αφορά τη διακόσμησης των χώρων μας;
Η.Κ: Να μην θυσιάζουμε την λειτουργικότητα, στον βωμό της αισθητικής.
Ρ.Κ:  Σου εύχομαι κάθε επιτυχία και σε ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Η.Κ: Κι εγώ ευχαριστώ και ότι χρειαστείτε είμαι στη διάθεσή σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου