Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Από την Αναστασία Παντίδη


Επειδή τον τελευταίο καιρό, όλοι λίγο-πολύ έχουμε έντονο άγχος και stress, μπορεί να υπάρξει μια μικρή απώλεια μαλλιών. Σε αυτό βέβαια, παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, όπως η διατροφή, η εποχή (το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι οι εποχές της τριχόπτωσης) και πολλοί άλλοι που έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα.
Πρέπει όμως να παρατηρήσουμε την ποσότητα και τη συχνότητα που πέφτουν.
Εάν δηλαδή, όταν ξυπνάς, βρίσκεις τρίχες στο μαξιλάρι σου ή όταν ξεμπερδεύοντας τα μαλλιά σου, στο λούσιμο, έχοντας πάνω τους τη μάσκα, χάνεις μεγάλη ποσότητα μαλλιών, τότε πρέπει να το προσέξεις και να απευθυνθείς σε ειδικούς.
Όλες σου τις απορίες ή ανησυχίες, εμείς, οι κομμωτές είμαστε εδώ για να σου τις λύνουμε.
Κάτι που πρέπει να γνωρίζεις, για να μην ανησυχήσεις άδικα, είναι ότι καθημερινά, όλοι χάνουμε 80-100 τρίχες την ημέρα. Προσοχή, τρίχες, όχι τούφες. Μην τρομάξεις! Οπότε αυτό αν σου συμβαίνει είναι φυσιολογικό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.  
Όταν έχεις να λούσεις τα μαλλιά σου από 3 μέρες και πάνω και συνηθίζεις να τα πιάνεις με λαστιχάκι, όλες αυτές οι τρίχες που μένουν πάνω στο λαστιχάκι, όταν πας να λουστείς, φαίνεται μεγάλη ποσότητα και σε τρομάζει. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πάλι, αφού μέσα σε 3 μέρες, λογικό είναι να έχουμε χάσει περίπου 240-300 τρίχες και αυτές να έχουν μείνει πάνω στο λαστιχάκι.
Σε επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε σε θεραπείες και πρόληψη της τριχόπτωσης, μέχρι τότε όμως, ας προσπαθήσουμε να αποβάλλουμε, όσο είναι αυτό εφικτό, το άγχος από τη ζωή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου