Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΛΛΙΑ- TIPS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ



Συντάκτης: Αναστασία Παντίδη


 Σήμερα  λέω να σου δώσω μερικά tips, για το πώς μπορείς να φτιάχνεις τα μαλλιά σου, μόνη σου, στο σπίτι, που δεν χρειάζονται πολύ χρόνο και που σίγουρα αξίζουν τον κόπο.
Καταρχήν, πρέπει να έχεις τα κατάλληλα προϊόντα, για την ποιότητα της τρίχας και την ανάγκη των δικών σου μαλλιών. Και το σημαντικότερο, δεν πρέπει να λείπει από καμία μας το μετάξι! Καθημερινά, μια σταγόνα στα μαλλιά, θα σου καλύψει την ενυδάτωση που χρειάζεται η τρίχα σου,.οπότε μην το ξεχνάς!
Εάν δεν έχεις χρόνο για μάσκες μαλλιών έστω και μια φορά την εβδομάδα, υπάρχουν και οι θεραπείες  που  δεν χρειάζονται ξέβγαλμα,.όπως και το μετάξι, που είναι καθαρό οργανικό και μας προσφέρει και αντηλιακή προστασία όλο  τον χρόνο, ενυδάτωση και μας προφυλάσσει από την ψαλίδα.
Εάν έχεις σγουρά μαλλιά, προσπάθησε να χρησιμοποιείς προϊόντα εξειδικευμένα, που να διατηρούν την μπούκλα και να ρίχνουν απλά το φριζάρισμα, γιατί στην ουσία αυτό είναι που μας ενοχλεί! Πάντα στέγνωσε τα μαλλιά σου με φυσούνα και πάντα στην μέτρια θερμοκρασία τον αέρα, γιατί έτσι γλυτώνεις το φριζάρισμα.
Εάν έχεις ίσια μαλλιά, που απλά φριζάρουν ή ίσια χωρίς όγκο, μπορείς να χρησιμοποιείς προϊόντα για όγκο και να κάνεις στέγνωμα με το κεφάλι ανάποδα, για περισσότερο όγκο.
Όταν βάζεις μάσκα στα μαλλιά σου, είναι καλό να τα τυλίγεις με μεμβράνη ή με ζεστή πετσέτα, {αυτό προτίμησε να σου το κάνουν στο κομμωτήριο, γιατί αλλιώς θα νιώθεις το κεφάλι σου ασήκωτο}, γιατί με  αυτόν τον τρόπο ανοίγουν τα λέπια και εισχωρεί πολύ καλύτερα η θεραπεία μέσα στην τρίχα. Η κάθε θεραπεία γράφει επάνω τον χρόνο που θέλει για να ενεργήσει, συνήθως είναι το πολύ μέχρι 20 λεπτά. 
Και πάντα να θυμάσαι ότι πάμε με βάση την τρίχα και την φορά που έχει, για να σου στρώνουν όπως θέλεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου