Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μακιγιάζ: Σκιές ματιών- 7 λάθη που όλες κάνουμε!

7 λάθη που όλες κάνουμε όταν χρησιμοποιολυμε σκιές στα μάτια και πώς να τα αποφύγεις...

1) Το να ταιριάξεις το χρώμα της σκιάς με το χρώμα των ματιών σου.
Παρακάτω θα δεις τον τροχό χρωμάτων. Συνήθως, το σωστό είναι να ταιριάξεις το χρώμα των ματιών σου, με το απέναντι χρώμα που θα δεις στον τροχό χρωμάτων.
  Για παράδειγμα, αν τα μάτια σου είναι γαλανά, το αντίθετο χρώμα στον τροχό είναι το πορτοκαλί.
Όλες οι αποχρώσεις του και τα κοντινά του χρώματα, όπως το μπεζ, χρυσό, καφέ, ροδακινί, είναι ιδανικά για σένα, γιατί θα τονίσει τα μάτια σου και θα τα κάνουν να φαίνονται πιο γαλάζια.
Αν τα μάτια σου είναι πράσινα, το αντίθετο χρώμα είναι το μπορντώ.  Το δαμασκηνί όπως και το καφέ-κόκκινο κάνουν τα μάτια σου εντυπωσιακά.
Αν έχεις καστανά μάτια, είσαι από τις τυχερές, γιατί είναι ουδέτερο χρώμα και ταιριάζει σχεδόν με όλα τα χρώματα. Παρόλα αυτά, το μωβ και το μπλε, τα τονίζουν ιδανικά.

2) Ο συνδυασμός πολλών χρωμάτων
Εκτός βέβαια, αν δουλεύεις σε τσίρκο.
Μέχρι 2 χρώματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις, σε κοντινές αποχρώσεις μεταξύ τους και ένα τρίτο πιο ουδέτερο και φωτεινό, που θα το τοποθετήσεις κάτω από το κόκαλο του φρυδιού.
Τα παραπάνω χρώματα κάνουν το μακιγιάζ σου να φαίνεται υπερβολικό.

3) Το να απλώνεις τη σκιά με applicator
Συνήθως, οι σκιές πωλούνται με δικό τους applicator για να τις απλώνεις. Το applicator όμως, επειδή είναι σπογγώδες, μαζεύει αρκετή ποσότητα σκιάς, με αποτέλεσμα το χρώμα της σκιάς να βγαίνει πολύ έντο και να μην απλώνεται με ευκολία.
Το ιδανικότερο όλων είναι να τις απλώνεις με πινελάκι ή ακόμα κια μπατονέτα. Σου δίνουν τη δυνατότητα να έχεις ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

 4) Η πολύ σκιά κάτω από το μάτι
Με εξαίρεση τα smokey eyes, το να τραβάς χοντρές γραμμές κάτω από τα μάτια σου, σε κάνουν να φαίνεσαι κουρασμένη.

5) Το άπλωμα της σκιάς ,ετά το κονσίλερ
Το σωστό είναι πρώτα να βάζεις σκιά και μετά κονσίλερ κάτω από τα μάτια σου. Διαφορετικά, η σκιά πέφτει γύρω από την περιοχή των ματιών σου, μουντζουρώνεσαι και είναι πιο δύσκολο να διορθώσεις το μακιγιάζ, όταν έχεις ήδη ως βάση το κονσίλερ.

6) Το να χρησιμοποιείς γυαλιστερές σκιές όταν έχεις ρυτίδες γύρω από τα μάτια
Οι γυαλιστερές σκιές, τραβούν την προσοχή. Όταν έχεις ρυτίδες, η σκιά "κάθεται" ανάμεσα τους, γυαλίζει και τις τονίζει περισσότερο.

7) Το να παραβλέπεις το eye liner και τη μάσκαρα
Το μακιγιαζ χρειάζεται αντίθεση. Η χρήση της σκιάς, δεν αρκεί. Η σκούρα μάσκαρα και το eye liner δίνουν σχήμα στα μάτια. Οι σκιές, απλά τα φωτίζουν και τα "ανοίγουν".

Εσύ ποια από τα παραπάνω δεν κάνεις...;;;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου