Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Γάμος: Παντρεύεσαι και ψάχνεις για νυφικό... Εμείς είμαστε εδώ!

Τα νυφικά στις φωτογραφίες είναι το οίκου Evita Sposa (το προϊόν δεν είναι διαφημιστικό)

Αν το καλοκαίρι πρόκειται να γίνεις νυφούλα, αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να αρχίσεις να ψάχνεις νυφικό.
Πρώτον γιατί -θεωρητικά πάντα- λόγω εορτών έχεις περισσότερο χρόνο.
Δεύτερον γιατί -πάλι θεωρητικά- είσαι από τις τυχερές που και πάλι λόγω εορτών έχεις πάρει από τη δουλειά το δώρο ή το bonus σο, οπότε είναι πιο εύκολο να δώσεις και την προκαταβολή.
Και τρίτον -πρακτικά αυτή τη φορά- γιατί αν καθυστερήσεις λίγο ακόμα, όλα τα νυφικά θα έχουν πωληθεί ή ενοικιαστεί και δε θα βρίσκεις τίποτα μετά.
Όμως μη μου αγχωθείς! Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ... για να σε βοηθήσουμε!

Τί πρέπει λοιπόν να κάνεις... Καταρχήν να έχεις προγραμματίσει την ημερομηνία που παντρεύεσαι, γιατί είναι το πρώτο πράγμα που θα σε ρωτήσουν όταν επικοινωνήσεις με τους οίκους νυφικών.
Αφού κλείσεις το ραντεβού σου, βρες τους ανθρώπους που θες να έχεις μαζί σου όταν δοκιμάσεις νυφικό. Πρέπει να είναι άνθρωποι που σε αγαπούν -όχι μόνο εσύ να τους αγαπάς- και που φυσικά εμπιστεύεσαι την άποψή τους.
Η άποψή τους όμως θα σου χρειαστεί σε περίπτωση που είσαι για παράδειγμα ανάμεσα σε δύο κομμάτια που σου αρέσουν πολύ. Διαφορετικά, αν εκείνοι επιμένουν πως σου πάει κάποιο που εσύ νιώθεις πως σε φοράει και όχι πως το φοράς, τότε μην τους ακούσεις. Και το αντίθετο βέβαια. Μην ξεχνάς πως αυτή είναι η μέρα σου και σημασία έχει πάνω απ' όλα να αρέσεις στον εαυτό σου, μετά στον άντρα σου και μετά σε όλους τους άλλους.

Tip: Μην πάρεις μαζί σου κανένα άτομο που σου βγάζει αρνητική ενέργεια ή που ξέρεις από την αρχή πως θα σε εκνευρίσει. Τίποτα και κανείς δεν πρέπει να σου χαλάσει τη διάθεση. Μην ξεχνάς πως η διαδικασία " δοκιμάζω νυφικά μέχρι να βρω αυτό το ιδανικό για μένα" είναι εξίσου όμορφη με όλη την προετοιμασία του γάμου.


Φρόντισε να κλείσεις το ραντεβού σου, μια μέρα που θα είσαι όσο το δυνατό πιο ξεκούραστη. Είπαμε, ο σκοπός είναι να το διασκεδάσεις και όχι να σου φανεί αγγαρεία. 
Όταν πας στο ραντεβού,  προσπάθησε να είσαι περιποιημένη. Χτενισμένη και μαγιαρισμένη οπωσδήποτε. Η ψυχολογία παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο σε κάτι τόσο σημαντικό. Αλλιώς θα φανταστείς τον εαυτό σου νύφη δοκιμάζοντας νυφικά αν νιώθεις όμορφη.


Έχε μαζί σου παπούτσια. Οι περισσότεροι οίκοι έχουν να σου δώσουν δικά τους για να δοκιμάσεις, αλλά πρώτον μπορεί να μην είναι ακριβώς το νούμερό σου και δεύτερον μπορεί να μην είναι στο ύψος που θες.
Για σουτιέν μην αγχωθείς. Οι οίκοι νυφικών βάζουν ειδικά cups.
Επίσης έχε μαζί σου κάποιες φωτογραφίες με το στυλ των νυφικών που σου αρέσουν. Η υπεύθυνη του οίκου, θα τις χρειαστεί μέχρι που να βρει το στυλ σου.
Μετά όμως, προσπάθησε να κρατηθείς open mind. Στην Ελλάδα συνήθως πιστεύουμε πως τα ξέρουμε όλα. Έτσι, πολλές φορές, δεν ακούμε τους ειδικούς, που σίγουρα με την εμπειρία τους μπορεί να μας βοηθήσουν. Για παράδειγμα, αν έχεις αποφασίσει να φορέσεις φαρδύ νυφικό και στον οίκο σου προτείνουν να δοκιμάσεις και ένα στενό, άκουσέ τους... Κάτι παραπάνω θα ξέρουν!
Η γνώμη μου βέβαια είναι να δοκιμάσεις όλα τα στυλ και μετά να αποφασίσεις ποιο είναι το στυλ σου.
Πολλές φορές, μπορεί να έχουμε κάτι στο μυαλό μας, αλλά τελικά δοκιμάζοντας κάτι άλλο να καταλάβουμε πως είχαμε κάνει λάθος αρχική επιλογή.

Tip 1: Μην είσαι προκατειλημμένη με τους υπεύθυνους των οίκων. Αν ο οίκος είναι σοβαρός, σίγουρα θα θέλει να πουλήσει, αλλά θα τον ενδιαφέρει και το όνομά του. Αρκετοί στον χώρο αυτό, προτιμούν να μην πουλήσουν αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα βγάλει και τους ίδιους ασπροπρόσωπους. Μην ξεχνάς πως εκτός από πελάτισσα, είσαι και η διαφήμισή τους.
Tip 2: Αν στον οίκο που θα πας σου βάλουν χρονικό όριο μίας ώρας ή μίας ώρας και ενός τετάρου, μην πας. Σημαίνει πως απλά θέλουν να σε ξεπετάξουν. Οι σωστοί οίκοι, που σέβονται τον πελάτη τους, του αφιερώνουν μιάμιση με δύο ώρες στο πρώτο ραντεβού, γιατί ίσως χρειαστείς και επαναληπτικό.
Φρόντισε βέβαια κι εσύ να μην αργήσεις, γιατί θα είναι εις βάρος σου. Αν έρθει το επόμενο ραντεβού, όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να σταματήσουν το δικό σου.  


Να ξέρεις πως στους οίκους νυφικούς, τα κομμάτια της προηγούμενης χρονιάς, τα έχουν σε προσφορά. Αν θες κάτι οικονομικό, ζήτα να σου δείξουν την collection του '13.
Σε καμία περίπτωση μη σε προβληματίσει το ότι είναι περσινά. Έτσι κι αλλιώς, η μόδα στα νυφικά, δεν έχει τεράστιες αλλαγές από χρονιά σε χρονιά.

Το σημαντικότερο όλων και αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως το νυφικό δεν είναι θεατρικό κοστούμι. Θα πρέπει οπωσδήποτε να αντιπροσωπεύει εσένα, την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σου.
'Οταν κοιταχτείς στον καθρέφτη πρέπει να νιώσεις πως είσαι υπέροχη!
Καλή επιτυχία!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου