Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Το αστέρι της εβδομάδας... εσύ! Σόφη Αγιάνογλου- Εξυπηρέτηση στο κατάστημα Max Perry Χαλανδρίου

Τέτοιες μέρες, δε θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε πιο "γλυκό" αστέρι, από την Σόφη Αγιάνογλου, η οποία εκτός του ότι είναι ένα πολύ γλυκό πλάσμα η ίδια, δουλεύει και στο κατάστημα Max Perry, στο Χαλάνδρι.
Πάμε λοιπόν να κάνουμε τη ζωή μας πιο γλυκιά, με το να γνωρίσουμε τη Σόφη Αγιάνογλου!

ΣΟΦΗ ΑΓΙΑΝΟΓΛΟΥ

 ΡΙΑΝΑ ΚΟΥΡΑΚΟΥ:  Κάνεις ένα επάγγελμα, που σε εμάς φαίνεται πολύ "γλυκό". Είναι στ´ αλήθεια έτσι ή όπως όλα τα επαγγέλματα, έχει κι αυτό τις δυσκολίες του; 
ΣΟΦΗ ΑΓΙΑΝΟΓΛΟΥ: Είναι σίγουρα γλυκό επάγγελμα, αλλά συνάμα έχει και τις δυσκολίες του. Από τη στιγμή που έχεις να κάνεις με πελάτες, πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τον πιο εύκολο και τον πιο απαιτητικό πελάτη, πολλές φορές ακόμη και τον πιο αγενή. Όταν λοιπόν ξεκινάει η βάρδια, ξεχνάς τα δικά σου προβλήματα , φοράς το καλό σου χαμόγελο , οπλίζεσαι με υπομονή και προχωράς.
Ρ.Κ: Δουλεύεις σε ένα μαγαζί, που η σοκολάτα φλερτάρει συνεχώς δίπλα σου μαζί σου. Πόσο εύκολο είναι να κρατήσεις τον εαυτό σου μακριά από τον πειρασμό της;
Σ.Α: Ακόμη και μετά από τέσσερα χρόνια σ ’αυτό το επάγγελμα, είναι πολύ δύσκολο να αντισταθώ, υπάρχουν πολλές στιγμές αδυναμίας σε καθημερινή βάση. Αυτή την εποχή δεν είναι μόνο τα σοκολατάκια είναι και τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, οι κορμοί και οι βασιλόπιτες που θα ξεκινήσουν όπου νά’ ναι και τις περιμένουμε πως και πως. Καθημερινή κόλαση!!!! Ξεκινάω την κάθε μέρα δίνοντας υπόσχεση στον εαυτό μου ότι σήμερα δεν θα φάω , ότι σήμερα θα αντισταθώ στον κάθε γλυκό πειρασμό και τελειώνω την μέρα μου με μισό κιλό παραπάνω!!!! 
Ρ.Κ: Έχεις κάποιο κωμικό περιστατικό  να μοιραστείς μαζί μας που να έχει σχέση με τη δουλειά σου;
ΣΑ: 'Εχω και μάλιστα δύο. Πριν μερικές ημέρες ήρθε ένας πελάτης, ο οποίος μου ζήτησε μελομακάρονα και μου είπε ότι έρχεται από το Ίλιον για να τα πάρει γιατί του αρέσουν πολύ.  Του απάντησα ότι κι εγώ από εκεί έρχομαι (μιας κι εκεί μένω) και μου ζήτησε να του τα πάω εγώ την επόμενη φορά που θα θελήσει να τα αγοράσει. Το δεύτερο που έχει συμβεί, είναι να πάρουν σοκολατόπιτα , φάγανε την μισή και την υπόλοιπη μας την έφεραν πίσω για να πάρουν lemon pie να την δοκιμάσουν!!!!

Ρ.Κ: Έχεις "κλέψει" κάποια συνταγή ή κάποιο μυστικό από τη δουλειά σου ώστε να το μοιραστείς μαζί μας; 
Σ.Α: Η αλήθεια είναι ότι με τόσα γλυκά που τρώω στο κατάστημα , δεν θα άντεχα να συνεχίσω και στο σπίτι, όμως κάποιες συνταγές τις έχω «κλέψει», για μελλοντική χρήση…. Μία πολύ αγαπημένη μου συνταγή είναι της καρυδόπιτας και πολύ ευχαρίστως να την μοιραστώ μαζί σας: 5 αβγά, 300 gr ζάχαρη, 150 gr φρέσκο γάλα, 150gr καρυδόψιχα, 7 gr b powder, 7 gr σόδα, 10 gr κανέλα, 130 gr βούτυρο, 330 gr αλεύρι  Ανακατεύουμε στην αρχή τα αβγά με την ζάχαρη, στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, το b powder, την σόδα και την κανέλα, μετά την καρυδόψιχα και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι ( 1 κιλό νερό και ένα κιλό ζάχαρη). .Για 600 γρ περίπου καρυδόπιτα χρειαζόμαστε 800 γρ σιρόπι. Περιχύνουμε το σιρόπι στην καρυδόπιτα και είναι έτοιμη!
Ρ.Κ: Αυτές τις ιδιαίτερες μέρες που διανύουμε και από τη θετική τους πλευρά λόγω εορτών, αλλά και από την αρνητική τους, με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε,  αν είχες να κάνεις μόνο μια ευχή για τη χρονιά που έρχεται, ποια θα ήταν αυτή;
Σ.Α: Το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία. Εύχομαι λοιπόν υγεία σε όλους μας, για να μπορέσουμε να αντέξουμε ακόμη μια δύσκολη χρονιά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου