Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Μαλλιά: Τα μαλλιά δεν είναι άλλο ένα αξεσουάρ μόδας... Είναι ακόμη ένα μέρος του σώματός μας!

Συντάκτης: Αναστασία Παντίδη ( hair stylist)


Τα μαλλιά μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας! Όταν είναι όμορφα, η ψυχολογία μας αλλάζει κι αυτό που νιώθουμε εμείς το εισπράττουν, και οι άλλοι.
Για να είναι όμως όμορφα, πρέπει πρώτα απ' όλα να είναι υγιή. Αυτό πρέπει να το αναλαμβάνουμε εμείς οι κομμωτές ή αλλιώς οι γιατροί της τρίχας όπως τους λέω εγώ.
5 μικρές συμβουλές  για να έχεις υγιή μαλλιά, είναι οι παρακάτω:

1. Φάε λάδι...
Όπως αφυδατώνεται το δέρμα, έτσι αφυδατώνονται και τα μαλλιά σου. Να ξέρεις, πως η καλύτερη ενυδάτωση της τρίχας ( και όχι μόνο), γίνεται από μέσα προς τα έξω στον οργανισμό μας κι έτσι λειτουργεί καλύτερα. Δηλαδή, είναι πολύ πιο σημαντικό να συμπεριλάβεις το λάδι στη διατροφή σου, απ' το να βάζεις λάδι στα μαλλιά.

2. Χρησιμοποίησε θερμοπροστατευτικό.
Πριν κάνουμε χρήση οποιουδήποτε εργαλείου με θερμότητα (πιστολάκι, ψαλίδι κλπ), βάζουμε οπωσδήποτε θερμοπροστατευτικό. Η  θερμοκρασία, ειδικά από μη επαγγελματικά εργαλεία απορροφά τη φυσική υγρασία της τρίχας, με αποτέλεσμα να αγριεύουν οι άκρες τον μαλλιών μας και αργότερα να σπάνε. Με το θερμοπροστατευτικό, προστατεύουμε τις άκρες από τη θερμότητα και γλιτώνουμε την ψαλίδα.  Το είδος του θερμοπροστατευτικού, θα στο προτείνει ο κομμωτής σου, γιατί εξαρτάται από το μαλλί σου.

3. Κάνε μασάζ στο κεφάλι.
Πρέπει να γίνεται  σε κάθε λούσιμο, για την καλή κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι μας και για να γίνεται σωστή αιμάτωση στα νεύρα, που περνούν όλα απ το κεφάλι. Έτσι, έχουμε λιγότερες πιθανότητες για τριχόπτωση.

4. Συχνό κούρεμα. 
Ή μάλλον συχνό 'καθάρισμα'', γιατί ξέρω πως η λέξη  κούρεμα σε τρομάζει. Όμως πραγματικά είναι απαραίτητο!
 Όσο πιο συχνά κουρεύεσαι, τόσο πιο υγιή κ λαμπερά μαλλιά θα έχεις. Γιατί η ψαλίδα ανεβαίνει προς τα πάνω. Οπότε, κάθε μήνα, έχουμε απώλεια απ' τις άκρες μας, τα μαλλιά κόβονται και  κονταίνουν. 

5. Έλεγξε συχνά τον σίδηρό σου.
Ειδικά στις γυναίκες,  όταν πέφτει ο σίδηρος, στο πρώτο που ξεσπάει, είναι στο μαλλί, με τριχόπτωση. Τακτικός έλεγχος πρέπει να γίνεται και μετά από εγκυμοσύνες, ακόμα και 9 μήνες αφότου γεννήσουν.

Τα υγιή και δυνατά μαλλιά λοιπόν, θέλουν λίγη φροντίδα. 
Και να ξέρεις, πως εμείς, οι ειδικοί,  αγαπάμε τα μαλλιά σου και χαιρόμαστε εξίσου με εσένα, όταν είναι τέλεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου