Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Μαλλιά: Η σωστή περιποίηση τους, αποκλειστικά για άντρες!

  • Συντάκτης: Αναστασία Παντίδη



    Η αλήθεια είναι πως σε θέματα όπως μαλλιά, ομορφιά, μόδα, το αντρικό μας κοινό, μένει συχνά παραπονεμένο.
    Μετά από το ενδιαφέρον που δείξατε όμως οι άντρες αναγνώστες μας για θέματα που σας απασχολούν με τα μαλλιά σας, αποφάσισα να σας λύσω όλες τις απορίες.

    Όταν αναρωτιέσαι πού οφείλεται η ξηροδερμία, η λιπαρότητα, η τριχόπτωση, ο ηλεκτρισμός της τρίχας, μην το ψάχνεις πολύ... απλά 3 πράγματα δεν κάνεις σωστά. (Πάνω σε αυτά τα πράγματα βέβαια, πρέπει να ενημερώνεσαι από εμάς, τους κομμωτές. Είναι υποχρέωσή μας να σε ενημερώσουμε και από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου)!
      
     Το πρώτο πράγμα λοιπόν που πρέπει να γνωρίζεις, είναι πως μετά το λούσιμο ΠΟΤΕ δεν τρίβουμε με σκοπό να στεγνώσουμε τα μαλλιά, με την πετσέτα. Τα στεγνώνουμε ταμποναριστά. Αυτό είναι νόμος, διαφορετικά δημιουργούμε στην τρίχα στατικό ηλεκτρισμό, με αποτέλεσμα να αδυνατίζει και να σπάει με τον καιρό.
    Το δεύτερο λάθος, είναι το κακό λούσιμο. Δε βάζουμε πολύ σαμπουάν και περνάμε με αυτό τα μαλλιά μας ένα χέρι. Εάν δεν πιάσει με το πρώτο, ξεβγάζεις και κάνεις δεύτερο και τρίτο χέρι αν χρειαστεί.
    Διαφορετικά, δεν καθαρίζει η τρίχα, απλά "μπουκώνει", ειδικά αν το σαμπουάν που χρησιμοποιείς δεν είναι επαγγελματικό.
    Τα σαμπουάν του εμπορίου, έχουν μέσα σιλικόνη που χρησιμοποιείται και στα τζάμια των αυτοκινήτων, οπότε όπως καταλαβαίνεις... καλά κουρέματα!
    Επιπλέον, το νερό πρέπει να είναι χλιαρό προς το ζεστό και όχι κρύο, γιατί δεν καθαρίζει καλά η τρίχα, οπότε όλη η λιπαρότητα μένει και "κλειδώνει" πάνω στα μαλλιά.
    Τρίτο λάθος, ο τρόπος που βάζεις το ζελέ.
    Δεν πρέπει ποτέ να το βάζεις στη ρίζα των μαλλιών και ειδικά κάνοντας τη συνηθισμένη σε όλους  κίνηση, από μπροστά προς τα πίσω. Με αυτό τον τρόπο, όλο το gel μένει στη ρίζα, δεν αφήνει την τρίχα να αναπνεύσει, φράσσει τους πόρους της κεφαλής και σταδιακά νεκρώνει τον θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα την αραίωση των μαλλιών και την τριχόπτωση.
    Η σωστή χρήση του gel, είναι αφού στεγνώσεις τα μαλλιά με το πιστολάκι, περνάς στα χέρια σου καλά το προϊόν που σου έχει προτείνει ο κομμωτής σου ανάλογα με την τρίχα που έχεις και το look των μαλλιών σου και μετά απλώνεις το gel μόνο στις άκρες και με κινήσεις προς τα πάνω. Μετά τους δίνεις το στυλ που θες. Ξανατονίζω, το gel δεν το τοποθετείς ποτέ στη ρίζα!

     Επειδή λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι, εσείς λούζεστε πιο συχνά από τις γυναίκες, το σαμπουάν σας πρέπει να έχει καλό PH, που θα το κρίνει ο κομμωτής σας, ανάλογα με την ανάγκη της τρίχας και την εποχή.
    Γι' αυτό, απευθυνθείτε μόνο σε επαγγελματίες κομμωτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου