Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Διασκέδαση: Οργάνωσε το τέλειο party!!!

Συντάκτης: Ριάνα Κουράκου


Αυτή την περίοδο  όλοι είμαστε συνεχώς κάπου καλεσμένοι.
Τί γίνεται όμως, όταν οι διοργανωτές της γιορτής ή του πάρτι είμαστε εμείς;
Χαμός! Στο σπίτι και στο μυαλό μας επικρατεί αναστάτωση. Πώς να ικανοποιήσω τους καλεσμένους μου, τί να μαγειρέψω, πώς να τους κάνω να μη βαρεθούν και να περάσουν όμορφα;
Ουφ! Πολύ κούραση ήδη...
Χαλάρωσε! Τα πράγματα είναι απλά, αρκεί να βρεις τον τρόπο.
Μετά από χρόνια διοργάνωσης καλλιτεχνικών events, αλλά και parties, μπορώ να σου αποκαλύψω μερικά tips για ένα party, που οι καλεσμένοι σου θα θυμούνται για χρόνια.

1) Το θέμα του party

Αν και είμαι της άποψης πως τα parties είναι πιο ενδιαφέροντα όταν γίνονται χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, (όπως για παράδειγμα γενέθλια, γιορτή κλπ), παρόλα αυτά από το πρώτο που ξεκινάς, είναι να βρεις ένα θέμα για το party σου.
Ξεκινάς από το τί είδους κουζίνα θα έχεις. Αν για παράδειγμα αποφασίσεις να μαγειρέψεις μεξικάνικο ή κινέζικο, αυτό θα καθορίσει και το θέμα του party.
Κάνεις την αντίστοιχη διακόσμηση στο σπίτι σου. Με απλά και φθηνά υλικά και με diy διάθεση, μπορείς να μεταμορφώσεις το σπίτι σου.
Αυτό από μόνο του αρκεί, ώστε οι καλεσμένοι σου να εντυπωσιαστούν από τη στιγμή που θα περάσουν την είσοδο του σπιτιού σου, να τους φτιάξει η διάθεση και μετά από λίγο να ενσωματωθούν με το θέμα που έχεις διαλέξει.
Κηροπήγια και λουλούδια, αρκούν για να δώσουν άλλο στυλ στο σπίτι σου, αν δεν έχεις δυνατότητα για κάτι άλλο.
Το θέμα θα ορίσει και την επιλογή ποτών που θα κάνεις. Και φυσικά η μουσική, θα παίξει τον καθοριστικότερο ρόλο.
Αν αποφασίσεις δηλαδή να κάνεις μεξικάνικη βραδιά, ξέχνα τον Κιάμο, τουλάχιστον για τις πρώτες ώρες. Διάλεξε latin κομμάτια και για πιο αργά το συζητάμε. Όταν το κέφι θα έχει ανάψει, μπορείς να γυρίσεις το πρόγραμμα όπου θες.
Επίσης, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, μπορείς να καλέσεις ένα δάσκαλο χορού στο σπίτι, όπου θα σας κάνει μάθημα κατά τη διάρκεια του party, στους χορούς που θα ταιριάζουν με το θέμα της βραδιάς.
Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα, βρες ένα παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε και θα έχει πάλι σχέση με το θέμα, όπως για παράδειγμα χούλα χουπ ή ότι άλλο σκεφτείς, που αν μη τι άλλο, θα σας κάνει να πέσετε κάτω από τα γέλια.
Ένας βασικός σκοπός είναι να υπάρχει ζωντάνια, διασκέδαση και ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς.

2) Οργάνωσε ακριβώς ποιους πρόκειται να καλέσεις


Πολλές φορές, στη χαρά μας πάνω, όταν οργανώνουμε ένα party, καλούμε όποιον τύχει και μας πάρει τηλέφωνο για ευχές ή όποιον συναντήσουμε τυχαία στο σούπερ μάρκετ, ακόμα και όταν έχουμε να μιλήσουμε χρόνια μαζί του.
Είναι λογικό, γιατί μας παρασύρει ο ενθουσιασμός. Και σίγουρα τα parties με πολύ κόσμο είναι ενδιαφέροντα, όμως δεν είναι σίγουρο πως εσύ θα καταφέρεις να κρατήσεις το ενδιαφέρον όλων των καλεσμένων σου αμείωτο.
Είναι καλύτερο λοιπόν, να καλέσεις κόσμο που τον γνωρίζεις περισσότερο, που ξέρεις πως θα περάσεις σίγουρα καλά μαζί τους, γιατί μην ξεχνάς πως το party το κάνεις πρώτα απ' όλα για να περάσεις καλά εσύ και όχι για να τρέχεις όλο το βράδυ και να μη φτάνεις!

3) Δες το απλά...


Το να συνειδητοποιήσεις τελευταία στιγμή πως σου ξέφυγαν κάποιες λεπτομέρειες, δε σημαίνει πως ήρθε και το τέλος του κόσμου. 
Μην αγχωθείς ότι και αν έχεις ξεχάσει και το ανακαλύψεις μισή ώρα πριν φτάσουν οι καλεσμένοι σου, (αρκεί αυτό να μην είναι τα φαγητά και τα ποτά).
Επιπλέον, μην ξεχνάς πως όταν ένα party τελειώσει, ο χώρος στον οποίο έχει διεξαχθεί (κοινώς το σπίτι σου), μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.
Χρησιμοποίησε λοιπόν πλαστικά πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα, ώστε να έχεις να μαζέψεις μόνο το σπίτι και όχι να πλένεις μέχρι του χρόνου τα Χριστούγεννα.
Αν πιστεύεις πως κάποιος θα σε παρεξηγήσει, σημαίνει πως αυτός δεν έχει θέση στο party σου.        

4) Βρες πρωτότυπες ιδέες για κεράσματα


Οι περισσότεροι, πάμε πάντα στην εύκολη λύση των ξηρών καρπών ή των chips, για πρώτα κεράσματα που προσφέρουμε μαζί με το ποτό.
Η επιλογή αυτή σίγουρα είναι ασφαλής. 
Αν όμως θες να τους εντυπωσιάσεις με το καλησπέρα σας, προτίμησε χειροποίητα κεράσματα, (φυσικά θα τα έχεις φτιάξει από την προηγούμενη μέρα), όπως καναπεδάκια με πολτό ελιάς ή με σολωμό, fondue τυριού ή σοκολάτας που είναι και λίγο retro στυλ ή ότι άλλο περάσει απ' το μυαλό σου!

5) Ευχαριστήριες κάρτες


Ένα ανέξοδο δώρο για τους καλεσμένους σου, που μπορείς να τους το δίνεις κατά την αποχώρησή τους, είναι προσωπικές για τον καθένα ευχαριστήριες κάρτες.
Σίγουρα θα τους εντυπωσιάσει το γεγονός πως σκέφτηκες μέχρι και αυτή τη λεπτομέρεια και επιπλέον είναι κάτι το οποίο θα τους μείνει και θα θυμούνται το party σου για πολύ καιρό.

6) Δημιούργησε ένα coctail buffet

Party χωρίς coctail δε γίνεται. Από την άλλη πλευρά, αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να πάρεις ένα barman είναι σίγουρο πως δε θες να περάσεις όλη τη βραδιά σου φτιάχνοντας coctail.
Υπάρχουν δύο λύσεις γι' αυτό, που είναι και διασκεδαστικές για τους καλεσμένους σου και τους επιτρέπουν να πιουν όσα coctails θέλουν.
Η πρώτη, είναι να φτιάξεις εσύ τα πρώτα 2-3 διαφορετικά coctails και στη συνέχεια να τους δείξεις πώς θα φτιάξουν τα υπόλοιπα μόνοι τους.
Σίγουρα θα διασκεδάσετε με τη διαδικασία αυτή και με τις ερωτήσεις που θα προκύψουν.
Η δεύτερη, είναι να τους έχεις τυπωμένες επάνω στον coctail buffet τις συνταγές ώστε να βρίσκουν κατευθείαν μόνοι τους αυτή που θέλουν.
Σίγουρα, όλο το βράδυ θα πίνουν στην υγειά σου.

7) Πρόσεξε τη θερμοκρασία του σπιτιού σου


Από τη στιγμή που το party σου είναι χειμερινό, πρέπει να φροντίσεις οι καλεσμένοι σου να μην κρυώνουν. Αυτός μπορεί να είναι ένας βασικός λόγος αποχώρησης κάποιου νωρίς.
Και επειδή είναι ένα λεπτό θέμα, ειδικά στις μέρες μας, που κανείς δε θα τολμήσει να θίξει, παρατήρησέ τους εσύ.
Αν για παράδειγμα τους δεις να μη βγάζουν τα παλτό τους, σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με τη θερμοκρασία του σπιτιού σου.
Στα τόσα έξοδα λοιπόν που θα κάνεις, υπολόγισε και έναν τρόπο θέρμανσης, όποιον επιλέξεις.

8) Περιποιήσου τον εαυτό σου 


Σίγουρα η όλη προετοιμασία είναι κουραστική, όμως φρόντισε να έχεις 2-3 ώρες να χαλαρώσεις και να περιποιηθείς τον εαυτό σου μέχρι να φτάσουν οι καλεσμένοι σου.
Και εσύ θα νιώσεις καλύτερα, αλλά και για τους καλεσμένους σου, το να έρθουν και να σε δουν να φαίνεσαι κομμάτια, δεν είναι ότι πιο θετικό.
Άσε το γεγονός, πως αυτοί που σ' αγαπούν πολύ θα θέλουν να φύγουν μια ώρα αρχύτερα για να σε αφήσουν στην ησυχία σου και να ξεκουραστείς, κάτι το οποίο σίγουρα δεν θες!

Αν ετοιμάζεις το party σου, αλλά στερείσαι ιδεών και έχεις συγκεκριμένο budget να διαθέσεις, στείλε μου mail στο rianakourakou@gmail.com για να σε βοηθήσω στην οργάνωση.
Καλή επιτυχία!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου