Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σχέσεις- 7 δημιουργικές και διασκεδαστικές ιδέες που μπορείς να κάνεις με τον/ην καλύτερό/η σου φίλο/η

Συντάκτης: Ριάνα Κουράκου


Όλοι αναζητάμε τον μεγάλο έρωτα. Ζούμε γι' αυτόν, τον ψάχνουμε, τον κυνηγάμε.
Αυτό που ξεχνάμε όμως, είναι το γεγονός πως ακόμα και αν τον βρούμε, ένας καλός φίλος ή μια καλή φίλη, είναι εξίσου σημαντική σχέση στη ζωή ενός ανθρώπου και αξίζει την ίδια, ίσως και μεγαλύτερη αναζήτηση από αυτή του μεγάλου έρωτα. 
Άλλωστε, μην  ξεχνάς, πως με τους φίλους είσαι πάντα ο εαυτός σου και σε βλέπουν όχι μόνο στα καλύτερα, αλλά και στα χειρότερά σου. Αν είσαι γυναίκα, δε σε νοιάζει αν οι φίλες σου σε δουν άβαφη και αν είσαι άντρας, λιγάκι θα σε απασχολήσει που οι φίλοι σου θα σε δουν μεθυσμένο, να λες ότι σου κατέβει στο μυαλό ενώ το στομάχι σου έχει δεθεί κόμπος.
Επιπλέον, μην ξεχνάμε, πως τις μεγαλύτερες πλάκες της ζωής μας, τα περισσότερα γέλια και τα περισσότερα κλάματα, τα έχουμε κάνει με φίλους.
Το You are the star,  προτείνει 7 ιδέες για δημιουργικές και διασκεδαστικές στιγμές, σε σένα, που τιμάς την σχέση αυτή είτε είσαι ελεύθερος/η είτε όχι!

Αποφασίστε να διδαχθείτε κάτι από κοινού

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα, από το να μαθαίνεις κάτι, όπως για παράδειγμα μια ξένη γλώσσα, χορό, καράτε ή ότι άλλο σου έχει μείνει απωθημένο από την παιδική σου ηλικία και συμμαθητής σου να είναι ο καλύτερός σου φίλος ή φίλη.
Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να συνδυάσεις διασκέδαση με εκπαίδευση.
Και είναι μια καλή ευκαιρία, για να αναπτυχθείτε μαζί είτε σωματικά είτε πνευματικά ή και τα δύο, ανάλογα με το τί θα επιλέξετε να μάθετε!

Ασχοληθείτε με ένα άθλημα που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη

Αν σε συναρπάζουν τα αθλήματα που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, αλλά μέχρι σήμερα δεν τα έχεις τολμήσει, πρότεινέ το στον/ην κολλητό/ή σου και ξεκινήστε μαζί.
Το parapente, το rafting, η ορειβασία, είναι πολύ πιο ακίνδυνα, όταν δίπλα σου έχεις ένα φίλο.

Γίνετε εθελοντές
Εκτός του ότι θα σας φέρει πιο κοντά, η προσφορά στο συνάνθρωπο, σε ζώα ή όπου αλλού επιλέξετε από κοινού, θα σας κάνει να νιώσετε πιο σημαντικοί, πιο άξιοι και πιο γεμάτοι συναισθηματικά!

Διαβάστε ένα βιβλίο μαζί
Το να διαβάσεις ένα βιβλίο με ένα/μία φίλο/η, είναι τόσο ενδιαφέρον όσο το να παρακολουθήσετε μαζί μια ταινία. Μπορείτε να σχολιάζετε, να μοιράζεστε σκέψεις και συναισθήματα και ίσως δείτε τους ήρωες και από μια διαφορετική οπτική γωνία από αυτή που θα είχατε, αν ο καθένας διάβαζε το ίδιο βιβλίο μόνος του.

Βοηθήστε ο ένας τον άλλο στην καθαριότητα του σπιτιού
Ποτέ ξανά οι δουλειές του σπιτιού δεν θα έχουν τόσο ενδιαφέρον. Μπορεί να σας πάρει τις διπλάσιες ώρες για να το τελειώσετε, αφού στο ενδιάμεσο θα σχολιάζετε ότι σχολιάζεται, αλλά σίγουρα θα το διασκεδάσετε και θα γελάσετε πολύ!

Διοργανώστε από κοινού ένα πάρτι,
Ακόμα και χωρίς λόγο. Ή μάλλον καλύτερα χωρίς λόγο! Βρείτε το θέμα του και... join in the fun!

Προγραμματίστε... να μην έχετε πρόγραμμα
Οι ωραιότερες και οι καλύτερες μέρες και νύχτες της ζωής είναι αυτές που όλα έγιναν χωρίς να τα περιμένεις. Πήγες για παράδειγμα για σουβλάκια στον Πειραιά και 5 ώρες μετά βρέθηκες στη Μύκονο, να μπαινοβγαίνεις από μπαράκι σε μπαράκι.
Ας υπάρξουν μέρες στη ζωή σας λοιπόν, που δε θα προγραμματίσετε τίποτα. Απλά συναντηθείτε και... ότι ήθελε προκύψει...!!!
 
 
 
 
     
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου