Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Χορεύουμε;;

Συντάκτης : Αλίκη Ζωγράφου


Ρυθμός, κίνηση, συναίσθημα, έκφραση, μαγεία, ταξίδι, απελευθέρωση.....είναι μόνο μερικές από τις άπειρες λέξεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να περιγράψει τον χορό!

Ο χορός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος εκγύμνασης όλου του σώματος και αποτελεί ιδανική επιλογή αν βρίσκεις το γυμναστήριο βαρετό, καθώς μετατρέπει την άσκηση σε διασκέδαση. Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, βάρους, ύψους κλπ και είναι ίσως η πιο ευχάριστη λύση για να διατηρήσεις τη φόρμα σου!

Τα οφέλη του να ξεκινήσεις χορό ως άσκηση είναι αρκετά και σημαντικά :

  • βελτίωση της καρδιοαγγειακής κατάστασης
  • αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος
  • μείωση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και του κινδύνου στεφανιαίας νόσου
  • τόνωση του μεταβολισμού για απώλεια βάρους
  • βελτίωση της στάσης του σώματος, της ισορροπίας και του έλεγχου της κίνησης
  • μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης, καθώς η συνεχόμενη μεταφορά βάρους από το ένα πόδι στο άλλο έχει αποδειχθεί πολύ καλή άσκηση για την αύξηση της οστικής πυκνότητας
  • τόνωση της αυτοπεποίθησης και της καλής διάθεσης
  • πολύ καλός τρόπος κοινωνικοποίησης 

Πέραν όμως όλων των παραπάνω, ο χορός είναι ο καλύτερος τρόπος έκφρασης της ψυχής σου μέσα από την κίνηση του σώματος! Είναι ένα υπέροχο, μαγικό, μουσικό ταξίδι εξερεύνησης των δυνατοτήτων σου! Είναι Τέχνη!

                      
                          Ο χορός είναι η κρυμμένη γλώσσα του σώματος Γκράχαμ Μάρθρα


Οι επιλογές στο είδος χορού είναι πραγματικά πάρα πολλές : μπαλέτο, σύγχρονο, flamenco, latin, ballroom, hip-hop, belly dance και πολλά άλλα.. Ο κάθε χορός έχει τη δική του ιστορία και σίγουρα θα βρεις αυτόν που θα ταιριάξει στα μουσικά σου ακούσματα, τον χαρακτήρα σου, τον τρόπο ζωής σου. Και όταν γίνει αυτό θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι σου! Το "ναρκωτικό" σου! Μπορείς να ξεκινήσεις κάποιον ατομικό χορό ή να ενταχθείς σε μια ομάδα ή ιδανικά να ξεκινήσεις μαζί με τον-την σύντροφό σου.


Από τα πρώτα μαθήματα θα νιώσεις το σώμα σου να μεταμορφώνεται, την διάθεσή σου να αλλάζει και κάθε φορά θα ανακαλύπτεις κάτι καινούριο για τον εαυτό σου!  

Λοιπόν..;; Χορεύουμε;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου