Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Γκρρρ....τι να φορέσω σήμερα...;;;

Συντάκτης: Κατερίνα Λιγνού



Πόσες ώρες έχεις ξοδέψει μπροστά στη ντουλάπα, κοιτάζοντας τα ρούχα σου και μην ξέροντας τι να φορέσεις; 
Εγώ άπειρες... Και αρχίζω την γκρίνια, δεν έχω τίποτα να βάλω, όλα είναι ακατάλληλα, δεν ταιριάζουν με τα παπούτσια μου ή για την περίσταση και καταλήγω να φοράω το κλασσικό μαύρο παντελόνι, μια μπλούζα και τέλος... Μέγα λάθος..!


Το ντύσιμό μας επηρεάζει την ψυχολογία μας και το αντίστροφο. Εάν ντύνεσαι μηχανικά, χωρίς να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στο τι θα φορέσεις, τότε δείχνεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι και δεν προσέχεις τον εαυτό σου. Αυτομάτως τον υποβιβάζεις, δείχνεις χαμηλή αυτοπεποίθηση και γίνεσαι εύκολος στόχος για κακεχεντρή σχόλια και συμπεριφορές.

Κάποιες φορές φταίει η κακή μας διάθεση, κάποιες άλλες οι ορμόνες μας ή ο καιρός. Σημασία έχει να μην αφήνουμε αυτές τις μέρες να περνάνε έτσι.. μέσα σε λίγα λεπτά μπορούμε να αλλάξουμε την διάθεσή μας και αυτό μόνο και μόνο από τα χρώματα των ρούχων που θα επιλέξουμε να φορέσουμε.  



Είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντικό, πριν διαλέξεις οποιοδήποτε ρούχο, να αναρωτηθείς για λίγο ποιο χρώμα χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή. Κοίταξε όλα τα χρώματα και θα νιώσεις ξαφνικά να σε τραβάει ένα χρώμα συγκεκριμένο. Αυτό σου ταιριάζει για τη συγκεκριμένη μέρα.


Μπορείς να μάθεις πολλά για την σημασία των χρωμάτων στην ψυχολογία και να μάθεις να τα χρησιμοποιείς για να βελτιώσεις τόσο τη διάθεσή σου, όσο και την ψυχολογία των γύρω σου.

Σε γενικές γραμμές, τα θερμά χρώματα, όπως το κόκκινο, κίτρινο, πορτοκάλι, δίνουν ενέργεια, αίσθημα ζεστασιάς, άνεση, αλλά δείχνουν και εχθρική διάθεση ή θυμό. Τα ψυχρά χρώματα, δηλαδή το μπλε, πράσινο, μοβ, δίνουν ζωντάνια και δημιουργικότητα, ηρεμία, αλλά δείχνουν και θλίψη.
Τα σκοτεινά όπως το μαύρο και γκρι, δείχνουν μυστήριο, δίνουν εξουσία, επαγγελματισμό, σταθερότητα, αλλά κρύβουν και την κακή διάθεση, όπως και το αίσθημα απομόνωσης.

Γενικώς, καλό είναι να επιλέγεις χρώματα που σε κολακεύουν και να μην κολλάς σε συνδυασμούς. Να χρησιμοποιείς την φαντασία σου ώστε να αναδείξεις την προσωπικότητά σου. Όταν ξοδεύεις ποιοτικό χρόνο στην επιλογή των ρούχων σου, θα δείχνεις πάντα περιποιημένη, ακόμα και με ατημέλητο look. Η διάθεσή σου θα είναι καλύτερη και η αυτοπεποίθηση στα ύψη.! Η ψυχική σου κατάσταση και το χρώμα των ρούχων σου, θα δράσουν συνδυαστικά ώστε να βοηθήσουν εσένα αλλά και τους γύρω σου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου