Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Γιώργος Κατινάς... Το αστέρι της καρδιάς μας! Η τελευταία του παράσταση... Το τελευταίο μας αντίο... Η τελευταία του συνέντευξη...

Συντάκτης: Ριάνα Κουράκου


Με δεδομένο τον χαμό του Γιώργου Κατινά, έναν άνθρωπο που αγαπούσα πολύ, αλλά τώρα κατάλαβα ακόμη περισσότερο πόσο τον αγαπάω, σας είχα ενημερώσει πως αυτή την εβδομάδα, στη στήλη το "αστέρι της εβδομάδας... εσύ", δεν θα υπάρχει νέο πρόσωπο, αλλά θα ξαναθυμηθούμε τη συνέντευξη και παρουσίαση του αγαπημένου φίλου μου, που κάναμε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.
Δεν έχω να πω περισσότερα, δεν θέλω να πω περισσότερα, έτσι κι αλλιώς θα είναι πάντα στην καρδιά μας!




Από το άρθρο που αναρτήθηκε 2 Ιανουαρίου 2014

Καλή χρονιά, δημιουργική, με υγεία και χιλιάδες αστέρια, που θα πραγματοποιούν κάθε σας ευχή!
Αυτή την εβδομάδα, δεν παρουσιάζω το αστέρι της εβδομάδας, αλλά το αστέρι της χρονιάς!
Αν μου ζητούσαν να περιγράψω τον Γιώργο Κατινά μόνο με μία λέξη, η πρώτη που θα ερχόταν στο μυαλό μου είναι "ταλέντο".
Ταλέντο σε ότι και αν κάνει, με ότι και αν ασχοληθεί. Ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια, δράση, δημιουργία.
Ο Γιώργος είναι ηθοποιός, φέτος εμφανίζεται στο θέατρο Αλκμήνη, στην παράσταση "The man from earth, που επιβάλλεται να την δεις και που θα κάνουμε και σχετικό αφιέρωμα σε αυτή.
Επιπλέον είναι παραγωγός και ιδιοκτήτης της εταιρίας παραγωγής 4actors.
Επειδή όμως, αν με αφήσεις, μπορώ να γράψω ολόκληρο βιβλίο για τον Γιώργο Κατινά, προτιμώ να παύσω και να σε αφήσω να τον γνωρίσεις καλύτερα...



Ριάνα Κουράκου: Καταρχήν, με δεδομένο πως είσαι η πρώτη μας παρουσίαση για το 2014, να σου ευχηθούμε καλή χρονιά, δημιουργική, γεμάτη επιτυχίες σε όλες τις δραστηριότητες σου. Ελπίζουμε το ποδαρικό σου να είναι καλό, έτσι;
Γιώργος Κατινάς: Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία κυρίως. Για το ποδαρικό, μάλλον εσείς θα μου το πείτε στο τέλος της χρονιάς.
Ρ.Κ: Θα έλεγα να ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας, με την παράσταση στην οποία συμμετέχεις φέτος, με τίτλο "The man from earth".
Γ.Κ:  ΤοThe Man from Earth είναι μία ταινία επιστημονικής φαντασίας, η οποία εξελίσσεται στο σαλόνι ενός σπιτιού. Έτοιμο θεατρικό δηλαδή.
Όταν με πήρε η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη και μου πρότεινε να παίξω σε μία παράσταση που ανεβάζει, η πρώτη μου απάντηση ήταν ότι δεν παίζω πια. Αλλά όταν μου είπε ότι ανεβάζει το The Man from Earth, απλά σοκαρίστηκα γιατί μόλις πριν 10 μέρες είχα κάνει μία μετάφραση πάνω στο συγκεκριμένο έργο και ήθελα με κάποιο τρόπο να το ανεβάσω. Και όταν μου είπε και για ποιο ρόλο με σκεφτόταν, ε, κλείσαμε κατευθείαν ραντεβού να τα πούμε.
Όπως σου είπα, η ταινία από μόνη της είναι έτοιμο θεατρικό, είναι 8 άνθρωποι σε ένα σαλόνι ενός σπιτιού. Η Κωνσταντίνα όμως, δούλεψε πολύ περισσότερο τους χαρακτήρες σε σχέση με την ταινία. Αυτό που μου άρεσε στην ταινία, ήταν η ίδια η ιστορία που εξελισσόταν, τόσο ισχυρή,  που με κράτησε επί μιάμιση ώρα σχεδόν. Ευτυχώς το κοινό μάλλον πιστεύει το ίδιο, γιατί μέχρι τώρα οι παραστάσεις μας είναι γεμάτες. Και για αυτό, ενώ ήταν να ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου, θα συνεχίσουμε όλη τη σαιζόν μέχρι και Μεγάλη Τρίτη.

Ρ.Κ: Το γνωρίζω πως η παράσταση είναι sold out κάθε εβδομάδα, τη στιγμή που πολλά θέατρα περνούν πραγματική κρίση. Που πιστεύεις πως οφείλεται η τόση επιτυχία
Γ.Κ: Καταρχάς, έχουμε εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Αλεξανδρή που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί που απογειώνουν την παράσταση είναι η Νίκη Παλλικαράκη, ο Χριστόδουλος Στυλιανού, ο Ερρίκος Λίτσης, ο Νίκος Ποριότης, η Κωνσταντίνα Μαλτέζου και η Μαγδαληνή Παλιούρα. Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στην σκηνοθεσία, αλλά και στο κομμάτι της παραγωγής.
Από εκεί και πέρα, έχουμε ένα σενάριο απίστευτο. Είναι μία ιστορία που σε βάζει να σκεφτείς σε κοινωνικό, φιλοσοφικό, ακόμα και θρησκευτικό επίπεδο. Τι θα γινόταν, αν… Όσο σουρεαλιστική και αν είναι, έχει μία απειροελάχιστη, σχεδόν μηδενική πιθανότητα να ισχύει. Άλλωστε, όπως λέει και ο πρωταγωνιστής κατά τη διάρκεια του έργου «ξέρουμε τόσο λίγα για τον κόσμο που ζούμε».
Και φεύγοντας από το θέατρο, το τέλος της παράστασης, γίνεται θέμα συζήτησης.
Ρ.Κ: Όντως το τέλος είναι απόλυτα ανατρεπτικό, αλλά δε θα αποκαλύψουμε περισσότερα... 
Ο  ρόλος ο δικός σου, στην παράσταση, ποιος είναι;
Γ.Κ: Παίζω τον Χάρυ, ο οποίος είναι Διδάκτορας  Βιολογίας σε ένα Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο. Ο ρόλος μου άρεσε από την πρώτη φορά που είδα την ταινία. Θεωρώ ότι είναι ένας ολοκληρωμένος χαρακτήρας, πολύ ανθρώπινος και μ’ αρέσει που ενώ είναι επιστήμονας, είναι και ο «πλακατζής» της παρέας και ισορροπεί τις καταστάσεις. Έχει έντονα κωμικά στοιχεία αλλά βιώνει πολύ συναισθηματικά όλη την ιστορία και εξελίσσεται μέσα από αυτή, αλλάζει ως άνθρωπος.
Ρ.Κ: Πάμε τώρα στην άλλη σου ιδιότητα. Είσαι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας 4actors. Ποια είναι η ακριβής δραστηριότητα της εταιρίας και σε ποιους απευθύνεται;
Γ.Κ: Το 4actors, είναι γραφείο ηθοποιών, και αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πανελληνίως. Αναλαμβάνει casting σε ταινίες, θέατρο, σήριαλ, διαφημίσεις και ό,τι άλλο έχει να κάνει με ηθοποιούς. Επίσης, αναλαμβάνουμε οργάνωση παραγωγής και επικοινωνία σε θεατρικές παραστάσεις όπως και την καλλιτεχνική διεύθυνση θεατρικών χώρων. Απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες ηθοποιούς ή και σε φοιτητές δραματικών σχολών, όπως φυσικά και σε σκηνοθέτες, παραγωγούς και εταιρίες παραγωγής.
Ρ.Κ: Ποιες παραγωγές έχεις αναλάβει φέτος και ποιες μας προτείνεις οπωσδήποτε να δούμε;

Γ.Κ: Φέτος ασχολούμαι κυρίως με ταινίες και σήριαλ και έτσι στο θέατρο δεν έχω πολλές δουλειές. Τον Δεκέμβριο ολοκληρώθηκε η παράσταση «Η χελώνα του Δαρβίνου» του Χουάν Μαγιόργκα, σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη και παραγωγή της Φωτεινής Κρόκου.
Αυτή την περίοδο έχουμε αναλάβει την παράσταση «Πατριδογνωσία ή Τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη» με τον εξαιρετικό Γεράσιμο Γεννατά σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας στο θέατρο Χυτήριο. Αυτό ναι, μην το χάσετε, θα το πρότεινα ακόμα και αν δεν ήταν δική μου δουλειά. Κάντε έγκαιρα κράτηση βέβαια, τις τελευταίες βδομάδες είναι σχεδόν γεμάτο σε κάθε παράσταση.
Τώρα, είμαστε σε ετοιμασίες για ένα ακόμα μονόλογο. Η θεατρολόγος Αρτίνα Γκέτση έχει κάνει μία πολύ καλή θεατρική διασκευή στους «Ανθρωποφύλακες» του Περικλή Κοροβέση και θα το σκηνοθετήσει η Μαρώ Τριανταφύλλου. Είμαστε ακόμα σε συζητήσεις για τον ηθοποιό που θα παίξει στην παράσταση. Και έπεται άλλη μία δουλειά – έκπληξη- από την Αρτίνα Γκέτση, σε μία ακόμα θεατρική διασκευή διηγήματος.
Και τέλος, για τον Οκτώβριο του 2014, ετοιμάζω μία καινούρια παράσταση, σε ένα έργο που το θέλω 2-3 χρόνια τώρα, για το οποίο όμως, δεν μπορώ να πω ακόμα λεπτομέρειες.

Ρ.Κ:Πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου κάποιος;
Γ.Κ:  Στο τηλέφωνο του γραφείου μου από τις 12-5μμ, το 210 8839657, είτε με mail, στο info@4actors.grκαι στο www.4actors.gr
Αλλιώς, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.30μμ, στο θέατρο Αλκμήνη, στην παράσταση TheManfromEarth.
Ρ.Κ: Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου διέθεσες, καλή συνέχεια σε ότι κάνεις και θα τα ξαναπούμε σύντομα, γιατί το σίγουρο είναι πως την παράσταση θα τη δούμε πολλές φορές ακόμα.
Γ.Κ: Κι εγώ σ' ευχαριστώ κι εύχομαι κάθε επιτυχία!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου