Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Μακιγιάζ-Απόκτησε τη λάμψη που έχει το πρόσωπο των διασήμων στο κόκκινο χαλί... Γιατί όλα είναι θέμα τεχνικής


Κάθε φορά που βλέπεις τις  διάσημες να ποζάρουν στο κόκκινο χαλί, θαυμάζεις την λάμψη και την επιδερμίδα τους.
Είναι βέβαια κοινό μυστικό, πως τελικά όλο αυτό που βλέπεις κάθε άλλο παρά πραγματικότητα είναι.
Έχουν κι αυτές σημάδια στο πρόσωπο, ρυτίδες, πανάδες και όλα αυτά που απασχολούν κι εσένα.
Απλά, εκείνες, εκτός από καλούς φωτογράφους, έχουν και μακιγιέζ που κάνουν θαύματα.
Κάνε λοιπόν κι εσύ τους άλλους, να θαυμάσουν την δική σου λάμψη και τη δική σου επιδερμίδα με τις παρακάτω απλές κινήσεις.





Υπάρχει μία τεχνική στο μακιγιάζ, κατά την οποία δίνεις σχήμα στο πρόσωπό σου, συνδυάζοντας σκούρους και απαλούς τόνους make up, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει λες και μόλις έκανες lifting.
Η ιδέα είναι να τραβήξεις προς τα πίσω με το σωστό μακιγιάζ, συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου, χρησιμοποιώντας σκούρο make up, ενώ με πιο ανοιχτούς τόνους, άλλες περιοχές του προσώπου, να τις φέρεις μπροστά.
Μπορεί να ακούγεται δύσκολη ως τεχνική, αλλά τελικά δεν είναι...

Βήμα 1: Χαρτογράφησε το πρόσωπό σου
  

Με ένα κρεμώδες μολύβι ματιών, πιο σκούρο από τον φυσικό σου τόνο επιδερμίδας, τράβα χοντρές γραμμές κάτω από τα ζυγωματικά σου (από το σημείο 4 ως το 5 του σκίτσου και από το 9 ως το 10), στο σαγόνι (σημείο 14), στη γραμμή κάτω από τα μαλλιά ( σημείο 1 ως 3 περιμετρικά), στους κροτάφους (σημείο 4 και 10), στα πλαϊνά της μύτης και κάτω από αυτήν.

Βήμα 2:  Τόνισε
Με ένα προϊόν λάμψης σε μορφή σκόνης (π.χ πούδρα γυαλιστερή), τόνισε και υπογράμμισε όλα τα παραπάνω σημεία, που έχεις σχεδιάσει, με σκοπό να τα "φέρεις μπροστά". Μετά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ματ προϊόν, αλλά στην αρχή οπωσδήποτε κάποιο που να γυαλίζει.

Βήμα 3:Συνδύασε
Άπλωσε μία foundation σε όλο το πρόσωπο και με ένα πινέλο ένωσε τις σκούρες γραμμές που έχεις σχεδιάσει με το μολύβι (βήμα1), με το προϊόν λάμψης (βήμα 2), μέχρι που να γίνουν ένα.

Βήμα 4: Δώσε ένταση
Όσο το προϊόν είναι ακόμα υγρό, μπορείς να σκουρύνεις τα ζυγωματικά και το πιγούνι, για να δώσεις περισσότερη ένταση στο lift look, με το να απλώσεις με το πινέλο σου στα σημεία αυτά, ένα σκούρο μολύβι ή πούδρα, κατά προτίμηση ματ για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Βήμα 5: Βάλε ρουζ
Τέλος, βάλε ρουζ στη απόχρωση που θες, στα ζυγωματικά το μέτωπο και το πιγούνι και είσαι έτοιμη να περπατήσεις πάνω στο κόκκινο χαλί.





   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου