Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Τί απαγορεύεται και τί επιβάλλεται για να να αποκτήσεις όμορφα και κυρίως υγιή μαλλιά -Για άντρες και γυναίκες



Συντάκτης: Αναστασία Παντίδη




Τι  θα έλεγες για μια μίνι ενημέρωση σχετικά με την ανατομία της τρίχας μας, ώστε να ξέρει ο καθένας μας ποια προϊόντα και τι ζημιά μας προκαλούν , τόσο για τους άνδρες  όσο και για τις γυναίκες !
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τη δομή της τρίχας:
Η δομή της τρίχας  αποτελείται από κύτταρα κερατίνης.! Είναι πολύ δύσκολο να ΄΄σπάσουμε΄΄ την κεράτινη στιβάδα, γιατί  η κύρια λειτουργία της επιδερμίδας, είναι η προστασία του φλοιού της τρίχας .
Το δεύτερο στρώμα της τρίχας  αποτελείτε από  φυσικά βαθύτερα χρωστικά, όπως η Μελανίνη. Η δομή σπιράλ των αμινοξέων (πρωτεϊνών) δίνει στην τρίχα  την αντοχή και την ελαστικότητά της.
Και  τέλος το ενδότερο στρώμα,  που είναι  το Μεδούλι. Το μεδούλι βρίσκεται στο κέντρο των ινών του φλοιού. Αυτό το στρώμα δεν έχει κάποια γνωστή λειτουργία και δεν υπάρχει  σε όλους τους τύπους μαλλιών. 
Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι  διάγνωση της τρίχας  και αυτό καλύτερα να γίνεται από τους ειδικούς για να είναι πιο εξειδικευμένη. Όμως τι εννοούμε με τον όρο ‘’διάγνωση’’... Κοιτάμε αρχικά την τρίχα, την ποιότητα της , τις ανάγκες  της και τέλος τι θέλεις εσύ να έχουν παραπάνω τα μαλλιά σου.
Συνήθως εμείς οι γυναίκες, θέλουμε ότι δεν έχουμε! Δηλαδή έχουμε ίσια μαλλιά, θέλουμε σγουρά, έχουμε ξανθά μαλλιά, θέλουμε σκούρα και τα ανάποδα! Οι μεσογειακές γυναίκες έχουμε πλούσια σε όγκο μαλλιά, σγουρά και σκούρες βάσης.
Προτεραιότητα όμως για να τα αποκτήσουμε όλα αυτά που θέλουμε είναι να έχουμε  υγιή μαλλιά.
Με εξειδικευμένα προϊόντα, (ανάλογα με τις ανάγκες κάθε τύπου μαλλιών ), μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Κάτι  που πρέπει να γνωρίζεις, είναι ότι το πιστολάκι απορροφά την φυσική υγρασία της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να αφυδατώνονται και να σπάνε. Γι’αυτό η χρήση του θα πρέπει να γίνετε από επαγγελματίες  κομμωτές! Επειδή όμως ξέρω ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό,  μπορείς έστω να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου  και να σου δώσει κάποια tips,  ώστε να αποφύγεις την μεγάλη ταλαιπωρία της τρίχας!
Κάτι άλλο που θέλω να αναφέρω, είναι ότι  προσωπικά, είμαι κατά των περμανάντ και των ισιωτικών τεχνικών κι αυτό διότι σπάνε τους δεσμούς της τρίχας για να την αλλάξουν, οπότε καταλαβαίνεις και την ζημιά που  προκαλούν στα μαλλιά σου! Αυτό δυστυχώς, οι περισσότεροι κομμωτές αποφεύγουν να σου το πουν! Η περμανάντ και η ισιωτική λοιπόν, είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ! Όπως σας είπα και στην αρχή και θέλω να το ξανατονίσω, προτεραιότητα έχει η υγεία της τρίχας!!! Τα περισσότερα μαλλιά είναι ήδη ταλαιπωρημένα και τα αποτελέσματα από αυτές τις χημικές επεξεργασίες, δεν θα  είναι και αισθητικά αυτό που θα θέλαμε, εκτός από την βλάβη της τρίχας που θα προκαλέσουμε!

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ: Σωστά προϊόντα, σωστός τρόπος στεγνώματος  των μαλλιών και όχι χημικές επεξεργασίες, για όμορφα και πάνω απ' όλα υγιή μαλλιά!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Φροντίζουμε πάντα αυτό που έχουμε  να το κάνουμε καλύτερο και όχι να το καταστρέφουμε για να αποκτήσουμε κάτι άλλο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου