Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μόδα-Στυλ-Στα άδυτα της... φούστας


Συντάκτης: Κατερίνα Λιγνού






Σήμερα έχουμε ξενάγηση στο κόσμο της φούστας. Θα μάθουμε τα είδη και πως να τις συνδυάζουμε.



·         Pencil skirt   


Εφαρμόζει ακριβώς στο σώμα. Στις φούστες, είναι η star! Δημιουργεί καμπύλες εκεί που δεν υπάρχουν. Ψηλώνει τα πόδια. Φοριέται οπωσδήποτε με γόβες. Ιδανικό μήκος κάτω από το γόνατο. Ιδανική στον χώρο εργασίας. Είναι φούστα αξιοπρεπής και θηλυκή. Μην την φοβάσαι, κολακεύει σχεδόν όλους τους σωματότυπους.


·         Full skirt ( κλος)



Είναι νεανική. Ιδανική για λεπτή μέση. Τονίζεται με φαρδιά ζώνη. Φοριέται και από γυναίκες με περιφέρεια. Αν είναι από λεπτό ύφασμα και μήκος, κάτω από το γόνατο κρύβει πόντους από την περιφέρεια. Δεν ενδεικνύεται για κοντά πόδια. Δεν συνδυάζεται με τακούνι αλλά με πλατφόρμες, μπαλαρίνες, ίσιες μπότες ή μπαρέτες.  Συνδυάζεται ωραία  με στενά τοπ. Circular (κλος ομπρέλα), φοριέται μόνο με ίσιο παπούτσι. Επειδή μας θυμίζει '50 , μας φαίνεται λίγο ξεπερασμένη, χωρίς να είναι.

·         Mini skirt

Πάρα πολύ επικίνδυνη επιλογή, γιατί ταιριάζει μόνο σε αδύνατες. Θέλει καλοσχηματισμένα πόδια,  και είναι για νεαρές ηλικίες. Φοριέται με ψηλές μπότες. Δείχνουν ακόμα πιο ωραίες με μονόχρωμα καλσόν.  Ποτέ δεν φοριέται με μακρύ παλτό μέχρι τους αστραγάλους.
·          

   Rara skirt (μαζορέτας)

Ότι ισχύει για τη μίνι φούστα, ισχύει και γι' αυτή, μόνο που η συγκεκριμένη φούστα έχει αυστηρό ηλικιακό όριο.. Μέχρι τα 25 δείχνει χαριτωμένη, μετά .... όχι ιδιαίτερα...
·      

   Tennis skirt

Άλλη μια κατηγορία, ίδια με αυτή της μίνι φούστας. Φοριέται μόνο με φλατ σανδάλια.  Συνδυάζεται ωραία με t-shirts ή στράπλες τοπ. Ποτέ δεν φοριέται στον χώρο εργασίας.


·         A line skirt (γραμμή Α)
Κολακεύει τις γυναίκες με κοιλιά-στομάχι. Οι ψηλές γυναίκες πρέπει να την φοράνε κάτω από το γόνατο ενώ οι πιο κοντές πάνω από αυτό. Ταιριάζει σε όλα τα σώματα. Επειδή είναι απλό ρούχο, χρειάζεται ενίσχυση από αξεσουάρ - παπούτσι ή εντυπωσιακό τοπ. Συνδυάζεται με τακούνι, όχι όμως γόβα, αλλά μπότα, μπαρέτα ή αντρικό στυλ με κορδόνια.

·         Wrap skirt (φάκελος)
Ιδανική για γυναίκες με πιο παχιές σιλουέτες. Η φόρμα αυτής της φούστας αδυνατίζει. Φοριέται με μπαλαρίνες για στυλ γραφείου. Σαγιονάρα για fashion style. Αν υπάρχει κοιλίτσα, τότε πρέπει να είναι χαμηλόμεση.
·        

    Sarong skirt

 Πολύ ωραία επιλογή για βραδινό ρούχο. Φοριέται με ψηλοτάκουνα, αλλά και με φλατ παπούτσια. Το πρωί φοριέται με φανελάκι η T-shirt και το βράδυ με στράπλες, κοσμήματα και πέδιλα.

·         Bias cut skirt (ή αλλιώς λοξή)
Είναι στενή πάνω, αλλά άνετη και έχει άνοιγμα στο τελείωμά της. Δεν πρέπει να είναι από ελαστικό ύφασμα. Είναι ιδανική για πιο παχιές σιλουέτες και δείχνει αέρινη. Προτιμώμενα υφάσματα : μετάξι, σατέν, σιφόν, βελούδο, βισκόζ. Παγίδα: ''πριν την αγοράσουμε πρέπει να την δοκιμάσουμε''. Για πρωινή εμφάνιση, φοριέται με λεπτό πουλόβερ, με  γιακά ή ζιβάγκο. Δεν θέλει μπότες για να κολακεύει τα πόδια μας.

·         Plisse skirt

Έχει φορεθεί από τις Καρυάτιδες μέχρι τα πιο προχωρημένα μοντέλα της πασαρέλας. Είναι πολύ κολακευτική όταν  η πιέτα είναι από καλό ράφτη. Αποφεύγουμε ίσιο παπούτσι γιατί θυμίζει παρέλαση. Συνδυάζεται ωραία με ψηλό πέδιλο. Tip: το λεπτό μεταξωτό τοπ. Έχει τεράστιο άνοιγμα και δείχνει ακόμα πιο ωραία αν είναι από λεπτό ύφασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου