Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Μαγειρική από την κουζίνα του Ks Catering και τον chef Γιάννη Σαββατιανέα- Ψαρόσουπα με σολομό

Ο γνωστός chef Γιάννης Σαββατιανέας, ιδιοκτήτης του Ks Catering, προτείνει....

Ψαρόσουπα με σολομό 




Υλικά
2 φλιτζάνια ωμά κάσιους 
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουτάλι σούπας φυτικό βούτυρο   
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτάλια σούπας σκόρδο πολτοποιημένο
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
2 κουτάλια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1.5 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
4 κουτάλια σούπας μαγιά σε νιφάδες
1 1/2 κιλό σολομό

Εκτέλεση
 Αρχικά, μουλιάζεις τα 2 φλιτζάνια κάσιους σε 1 φλιτζάνι νερό για 3 ώρες. Μετά από 3 ώρες τα στραγγίζεις.
Προσθέτεις ένα νέο φλιτζάνι νερό στο μπλέντερ και τα κάσιους και τα κάνεις πουρέ.
Σε μεγάλη κατσαρόλα, σωτάρεις το βούτυρο, τα καρότα, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
Προσθέτεις τη γλυκοπατάτα και σωτάρεις άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνεις στην κατσαρόλα το ζωμό από κοτόπουλο (κατά προτίμηση ζεστό), τον πουρέ από κάσιους, τον μαϊντανό και τη μαγιά και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ή και λίγο  παραπάνω, αρκεί οι πατάτες να μαλακώσουν.   
Προσθέτεις τον σολομό (αν είναι κατεψυγμένος φρόντισε να τον έχεις ξεπαγώσει) και μαγειρεύεις για ακόμα 10 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθεί ο σολομός, με ένα πιρούνι κάνε τον κομματάκια.
Προσθέτεις αλάτι εάν θες.
Η σούπα είναι έτοιμη και απόλυτα υγιεινή.

Tip: Μπορείς να τη σερβίρεις με γαλλικό ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου